Teamscan voor leiders

Vraagt u zich dit ook wel eens af?

  • Hoe laat ik werknemers gemotiveerd en gericht samenwerken en topprestaties leveren vanuit een gezamenlijk doel?
  • Hoe zet ik ieder teamlid (weer) in zijn of haar kracht én voldoe ik ook aan de verwachtingen van klanten en opdrachtgevers?
  • Hoe creëer ik een team dat flexibel en creatief inspeelt op veranderingen en openstaat voor vernieuwing?

Dat levert u namelijk langdurige omzetgroei, krachtige werknemers, meer werkplezier, minder ziekteverzuim en hogere klanttevredenheid op. Een krachtig en bevlogen team is aantrekkelijk aanstekelijk.

Hebben uw interventies soms een averechts effect?

Wilt u weten welk leiderschapsgedrag wel past bij de huidige teamfase? In elke groeifase van uw team is ander gedrag van u als leidinggevende nodig om het maximale uit het team te halen en door te groeien. Wilt u weten wat?

Deze teamscan helpt u om zicht te krijgen op de groeifase waar het team nu staat. Op basis daarvan kunt u andere interventies uitproberen om wel de gewenste verandering te realiseren. U kunt deze scan inzetten als nul-meting, maar ook gebruiken om tussentijds te evalueren.

Doe de TEAMSCAN en ontvang de uitslag gratis per mail

U krijgt voor uw fase enkele tips en inzichten binnen 48 uur per e-mail opgestuurd.

Naar de teamscan

Meer informatie over deze test

Deze test is ontwikkeld door team-en leiderschapsexperts van Bevlogen Teams. Hij is gebaseerd op het bewezen model van Gallup Q12 (meest effectieve engagement test wereldwijd), aangevuld met het model voor leiderschap van het Instituut voor Psychosynthese Nederland (al 30 jaar onderwijs).

Ingevulde scans worden vertrouwelijk en anoniem behandeld. Uw email-adres hebben we nodig om het resultaat te kunnen versturen. Invullen kost u circa vijf minuten. Doe het nu!

Andere fases dan ik ken, ik vond het leerzaam!

Sandra, GZ psycholoog

“Je kunt iemands hand kopen, maar niet zijn hart – zijn enthousiasme en zijn loyaliteit. Je kunt zijn rug kopen, maar niet zijn brein – zijn creativiteit, zijn scherpzinnigheid en zijn vindingrijkheid.”

Covey S.R.