Loading...
Teambuilding2019-01-11T14:46:42+00:00

Teamcoaching

Als directeur of leidinggevende heeft u meerdere rollen te vervullen. Van leider tot manager. Maar u bent ook coach. Soms bent u een alleswetend orakel en af en toe misschien sociaal privé een raadgever. Uw team heeft behoefte aan vaak alle disciplines. Maar u heeft niet overal tijd voor en u kunt vaak ook niet altijd bij het team zijn. Als er op een vlak langdurig te kort is, dan helpt het om een externe teamcoach te vragen. Die neemt professioneel een aantal van deze punten uithanden. Dit zijn vaak gesignaleerde problemen bij onze klanten:

  • Er is een goede sfeer in het team, maar we geven elkaar nooit feedback
  • Wij willen meer of beter gaan samenwerken, maar wij weten nog niet precies hoe
  • Ons team is gegroeid en de samenwerking tussen de nieuwe en de oude garde komt niet op gang
  • We willen “op de bal” spelen; adequaat handelen, maar hoe doen wij dat eigenlijk?
  • Wij als team hebben heel veel meegemaakt. Dat willen wij afsluiten en fris naar de toekomst kijken! Een nieuwe energieke start maken.

Waarom teamcoaching?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor teamcoaching. Soms heeft het bijna het karakter van een dagje uit en dan wordt het teambuilding genoemd. In sommige gevallen is het een langer traject van een aantal dagen. Dit gebeurt dan in de vorm van bijeenkomsten met verschillende werkvormen of workshops. 

Teamcoaching verschilt van het “dagje uit”, omdat het altijd concreet bijdraagt aan het doel van het team of de organisatie. Een team wil elkaar “beter leren kennen”, “kijken of de teamleden nog bij elkaar passen” of “af van die tweedeling die in het team zo voelbaar is”. Deze blokkades helpt Bevlogen Teams weg te nemen. U krijgt dus een efficiënter en gelukkiger team met minder uitval en ook mensen in uw organisatie die beter en meer bijdragen aan uw hoofddoelstelling. 

In al onze trajecten zowel kort en lang zoeken we altijd de diepgang op en wij maken daarbij gebruik van de kracht van verbeelding. Wij analyseren de situatie aan de hand van het model “Spel, Speler, Plaats”. Op basis van die analyse ontwerpen wij een traject op maat. Dat doen wij door een context te maken die aansluit bij het probleem. Dat kan de context van een bootreis, een vakantie, een familie of zelfs een oorlog zijn.

Hoe werkt het model Spel, Speler, Plaats?

Ooit is elk bedrijf begonnen met een bedoeling, een missie. Het opgerichte bedrijf was de vorm om een spel te gaan spelen: het consultancyspel, het luchthavenspel, het bouwspel enzovoort. De spelregels die erbij horen zijn spel-specifiek. Ze vertellen hoeveel plaatsen of posities op het speelveld nodig zijn en welke taken nodig zijn om het spel zo goed mogelijk te kunnen spelen. De spelers, werknemers, directie, nemen elk een plaats in. Daar hebben zij voor gekozen. Hoe zij functioneren is afhankelijk van veel factoren en dat noemen wij het systeem, de context.

spel speler plaats model voor organisatiegroei

Spel speler plaats model voor organisatiegroei

Door zo naar een team of organisatie te kijken is het mogelijk snel te doorzien waar in het systeem de natuurlijke groei wordt belemmerd en wat nodig is om te komen tot meer bevlogenheid. De uitkomst is vaak verrassend, mensen in uw team werken beter en doelgerichter. Iedereen weet weer wat hij of zij moet doen maar ook hoe.

Ander geluid

Een middelgrote technisch vestiging van internationale organisatie heeft 55 monteurs en stafmedewerkers in dienst. In vijf jaar tijd verslijt de Nederlandse vestiging drie directeuren. Het moederbedrijf ‘redt’ de vestiging steeds en zet Bevlogen Teams in voor een ‘ander geluid’.

In een reeks workshops brengen medewerkers van verschillende teams en ‘back-office’ een dag samen met elkaar door. Op die dagen werd duidelijk hoe erg het is: de betrokkenheid bij de organisatie ligt veel lager dan verwacht. Deze workshops (de feiten op tafel) leidde niet alleen bij de medewerkers, maar meer bij de directie, tot bewustwording. De feiten hebben daar geleid tot nieuw perspectief, waarna een nieuwe strategie uitgewerkt kon gaan worden.

Waarom Bevlogen Teams?

Natuurlijk zijn wij buitenstaander van uw bedrijf. Uw mensen kunnen zich dan makkelijker aan ons overgeven zonder dat iemand het idee heeft aangesproken te worden omdat er iets negatiefs gezegd wordt. Dit bevordert het proces aanzienlijk. Na de sessie verdwijnen wij weer met een daadkrachtig positief resultaat. Dit resultaat merkt u direct. Daarom komen wij regelmatig bij onze klanten terug wanneer een organisatie weer gegroeid of veranderd is. Wij maken onder andere gebruik van de kracht van verbeelding. Deze manier van werken maakt ons uniek in ons vak. Maar het is een bewezen techniek die zelfs door topsporters beoefend wordt. Een sprekend voorbeeld hiervan vindt u hier. Maar waar wij ons vooral in onderscheiden is dat Bevlogen Teams de dynamiek tussen mensen terugbrengt. Een personal coach werkt bijvoorbeeld op persoonlijk niveau.

Spreekt dit u aan?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen en wat wij kunnen aanbieden in uw situatie? Belt u dan met Mark 06 1854 3750. Natuurlijk hebben wij ook klantervaringen. Leest u dan verder over hoe zij Bevlogen Teams ervaren hebben.

Een team is geen groep mensen die samenwerkt. Een team is een groep mensen die elkaar vertrouwt.

Simon Sinek (start with the why)

Een tweedaagse ‘verbindingsreis’ om elkaar beter te leren kennen. Dat was de opdracht van de opdrachtgever. Geen psychologisch gedoe, want daar waren zij klaar mee, maar een gezellige reis die verbindend werkt. Het resultaat na de tweedaagse: ik ken en begrijp mijn collega’s nu veel beter en de samenwerking verloopt ook beter. Beoordeling: zeer goed

Deelnemer Wiebe zei het zo: ‘verbinding maken doe je zelf, verbonden blijven doe je samen als team’.

Met het team op vakantie

Vraag van de opdrachtgever: in ons team zijn recent meerdere nieuwe mensen aangesloten. We willen elkaar in een middag beter leren kennen en samen bedenken wat er (nóg) beter kan qua sfeer en communicatie in onze praktijk.
Onze aanpak: we wilden een ontspannen vakantie creëren tijdens een check-in visualisatie om vervolgens in die sfeer met de 6 hoeden van Bono te bedenken wat nog beter kan.
Ik heb een goed gevoel bij de middag, een open sfeer en leuk dat er goede ideeën uit zijn gekomen. De meditatie mocht nog wat langer duren. Het was voor het eerst dat we een middag lieten faciliteren en dat beviel.

Marja Versteeg, Gezondheidscentrum de Heeze

Thuis in je team traject

Duur: 6 maanden. In dit team werd slecht samengewerkt tussen de seniors en de juniors. Op de ‘thuis in je dag’ werd geoefend met samenwerking. Het was uitdagend en leuk.
Resultaat: ervaren teamprestatie, betere samenwerking en beter staat de eigen taak uit te voeren.
Mark is makkelijk benaderbaar en zowel betrokken bij mij als leidinggevende als bij het team. Hij kan zich goed inleven in wat je nodig hebt en wat er nodig is. Hij is direct en doortastend in zijn handelen en kan een situatie goed inschatten.

Arnoud, Schiphol Group

Commerciële slagkracht

Een kort teambuildingstraject met een helder doel: het vergroten van de commerciële slagkracht. Wat indruk maakte is het waarderen van het verleden door ‘de totempaal’ en de ‘teamopstelling’ waarin het team de gewenste taken in beeld kon brengen. Resultaat: Heldere rolverdeling, formalisering afspraken, toekomstvisie, trots op het verleden, klaar voor de toekomst.
Het werkte verhelderend om samen met de mannen terug te blikken en te benoemen wat we al bereikt hebben in al die jaren.

Anoniem directielid

Nieuwsgierig?

Is teambuilding ook wat voor u? Wilt u ook weer een optimaal werkend team? Maak dan een afspraak met Mark 0618543750. Wilt u eerst weten wie hij is? Kijkt u dan of hij en de andere mensen van Bevlogen Teams u aanspreken.

Lees het nu: