Loading...
Teambuilding 2018-07-12T11:17:38+00:00

Teamcoaching

Als directeur of leidinggevende heb je meerder petten op: leider – manager en coach. Je team heeft behoefte aan alledrie. Als er op een vlak langdurig te kort is, dan helpt het om een externe teamcoach te vragen. Dit zijn vaak gesignaleerde problemen bij onze klanten:

 • Er is een goede sfeer in het team, maar we geven elkaar nooit feedback
 • We willen meer gaan samenwerken, maar het loopt nog niet lekker
 • Ons team is gegroeid en de samenwerking tussen “nieuw en oud” komt niet op gang
 • We willen “op de bal” spelen, maar hoe doe je dat eigenlijk?
 • We hebben heel veel meegemaakt. Dat willen we afsluiten om weer naar de toekomst te kijken!

Waarom teamcoaching?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor teamcoaching. En er zijn veel vormen van teamcoaching. Soms heeft het bijna het karakter van een dagje uit en dan noem je het eerder teambuilding. In andere gevallen is het een langer traject van een aantal dagen, bijeenkomsten met verschillende werkvormen of workshops. Teamcoaching verschilt van het “dagje uit”, omdat het altijd concreet bijdraagt aan het doel van het team of de organisatie. Een team wil elkaar “beter leren kennen”, “kijken of je nog bij elkaar past” of “af van die tweedeling die in het team zo voelbaar is”.

In al onze trajecten  – kort en lang zoeken we altijd de diepgang op en we maken daarbij gebruik van de kracht van verbeelding. We analyseren de situatie aan de hand van het model Spel Speler Plaats. Op basis van die analyse ontwerpen we een dag of een traject op maat. Dat doen we door een context te maken die aansluit bij het probleem. Dat kan de context van een bootreis, een vakantie, een familie of zelfs een oorlog zijn.

Activiteiten

 • Check-in / check-out
 • Warming-up teambuilding
 • Vraag maar raak
 • Sexy en saai
 • Multi-tasking: feit of fictie
 • Onconventionele kennismaking
 • Teamscan en tips
 • Workshop stress-signalen
 • Teamopstelling
 • Workshop brein
 • DISC/Belbin/MBTI
 • Vliegreis boven Nederland

Hoe werkt model spel speler plaats?

Ooit is elk bedrijf begonnen met een bedoeling, de missie. Het opgerichte bedrijf was de vorm om een spel te gaan spelen: het consultancyspel, het luchthavenspel, het bouwspel enzovoort. De spelregels die erbij horen zijn spel-specifiek. Ze vertellen hoeveel plaatsen (posities) op het speelveld nodig zijn en welke taken nodig zijn om het spel zo goed mogelijk te kunnen spelen. De spelers, werknemers, directie, nemen elk een plaats in. Daar hebben ze voor gekozen. Hoe ze functioneren is afhankelijk van vele factoren en dat noemen wij het systeem, de context.

Door zo naar een team of organisatie te kijken is het mogelijk snel te doorzien waar in het systeem de natuurlijke groei wordt belemmerd en wat nodig is om te komen tot meer bevlogenheid.

spel speler plaats model voor organisatiegroei

Spreekt dit je aan?

Ben je nieuwsgierig naar wat wij voor je kunnen doen en wat kunnen aanbieden in jouw situatie? Bel dan naar Mark 06 1854 3750. Wil je meer lezen over teambuilding? Lees dan verder over hoe onze klanten de teambuilding ervaren hebben.

Een 2-daagse ‘verbindingsreis’ om elkaar beter te leren kennen. Dat was de opdracht van de opdrachtgever. Geen psychologisch gedoe, want daar waren ze klaar mee, maar een gezellige reis die verbindend werkt. Resultaat na de 2-daagse: ik ken/begrijp mijn collega’s nu beter en de samenwerking verloopt ook beter. Beoordeling: 8

Deelnemer Wiebe zei het zo: ‘verbinding maken doe je zelf, verbonden blijven doe je (samen) als team’

Met het team op vakantie

Vraag van de opdrachtgever: in ons team zijn recent meerdere nieuwe mensen aangesloten. We willen elkaar in een middag beter leren kennen en samen bedenken wat er (nóg) beter kan qua sfeer en communicatie in onze praktijk.
Onze aanpak: we wilden een ontspannen vakantie creëren tijdens een check-in visualisatie om vervolgens in die sfeer met de 6 hoeden van Bono te bedenken wat nog beter kan.
Ik heb een goed gevoel bij de middag, een open sfeer en leuk dat er goede ideeën uit zijn gekomen. De meditatie mocht nog wat langer duren. Het was voor het eerst dat we een middag lieten faciliteren en dat beviel.

Marja Versteeg, Gezondheidscentrum de Heeze

Thuis in je team traject

Duur: 6 maanden. In dit team werd slecht samengewerkt tussen de seniors en de juniors. Op de ‘thuis in je dag’ werd geoefend met samenwerking. Het was uitdagend en leuk.
Resultaat: ervaren teamprestatie, betere samenwerking en beter staat de eigen taak uit te voeren.
Mark is makkelijk benaderbaar en zowel betrokken bij mij als leidinggevende als bij het team. Hij kan zich goed inleven in wat je nodig hebt en wat er nodig is. Hij is direct en doortastend in zijn handelen en kan een situatie goed inschatten.

Arnoud, Schiphol Group

Commerciële slagkracht

Een kort teambuildingstraject met een helder doel: het vergroten van de commerciële slagkracht. Wat indruk maakte is het waarderen van het verleden door ‘de totempaal’ en de ‘teamopstelling’ waarin het team de gewenste taken in beeld kon brengen. Resultaat: Heldere rolverdeling, formalisering afspraken, toekomstvisie, trots op het verleden, klaar voor de toekomst.
Het werkte verhelderend om samen met de mannen terug te blikken en te benoemen wat we al bereikt hebben in al die jaren.

Anoniem directielid

Nieuwsgierig?

Is teambuilding ook wat voor jou? Maak dan een afspraak met Mark 0618543750. Wil je eerst weten wie hij is? Kijk dan of hij en de andere mensen van Bevlogen Teams je aanspreken.

Lees het nu: