Loading...
Bevlogen leiderschap2018-08-01T20:52:32+00:00

Bevlogen leiderschap

Als leider kunt je je snel eenzaam voelen. Dat is niet gek, dat is nu eenmaal het gevolg van hiërarchie en de positie die je inneemt. De mensen waarmee je werkt lijken soms enkel hun belang voorop te zetten en houden dan geen rekening met jou of het belang van het bedrijf. Het gevolg is dat je altijd twijfelt aan de goede intenties en ideeën van de mensen uit je bedrijf. Vertrouwen wordt wantrouwen zodat je vervolgens veel beslissingen intuïtief zelf neemt. Zo creëer je volgzaamheid en blijft eigenaarschap en zelfstandigheid uit. Een logische oorzaak en gevolg situatie. Als leider zit voel je je vaak gemangeld; van onder wordt er gezaagd aan je stoelpoten en van hogerhand is er wantrouwen en worden er hoge, vaak onredelijke, ambitieuze eisen aan je gesteld. Je zit er altijd tussenin.

Leiderschap

Goed leiderschap is een moeilijk en lastig omvattend idee. Mensen gaat er in eerste instantie vanuit dat een leider ‘opdrachten uitdeelt’ en ‘stuurt’. En precies zoals ik het nu zeg, voel je misschien al een stukje gemis aan betrokkenheid bij iemand die naar je ‘dient te luisteren’. Maar deze betrokkenheid is wél nodig om de taken juist uit te voeren. Mensen gaan niet weg bij een organisatie, maar wel bij hun ‘baas’. Dus we kunnen stellen dat goed leiderschap het beste bij jouw werknemers naar boven moet halen. Bevlogen leiderschap dat duurzaam een grotere winst voor je organisatie betekent. Het zal je bekend zijn dat mensen door betrokkenheid veel meer doen én minder vaak verzuimen.

Modern leiderschap

Bevlogen teams heeft een coachingstraject waarin je leert omgaan met situaties waardoor deze twee vuren leert overstijgen. Je leert jezelf sneller herpakken, conflictsituaties beter aangaan en het is een weldaad  voor je privéleven. Je wordt steviger als mens en maakt bewuster keuzes die er toe doen. Er is weer balans tussen privé en werk. Je wordt gewoonweg een beter en meer gewaardeerd leider waar mensen graag voor willen gaan.

Bevlogen leiderschap

The conductor of an orchestra doesn’t make a sound. He depends on his ability to make other people powerful. – dirigent Benjamin Zander

Wil je zelf ervaren wat een leiderschapstraject voor je doet?

Maak dan een afspraak met Mark 0618543750 voor een gratis kennismaking. Wij erkennen de complexiteit van de situatie van leiders in organisaties. Daarom zijn alle trajecten op maat, discreet en persoonlijk.

Eerst verder lezen over leiderschap?

Lees het nu: