FAQ items aan het laden...
Leiderschapsontwikkeling2018-12-27T16:01:10+01:00

Leiderschapsontwikkeling

Als leider kunt je je snel eenzaam voelen. Dat is niet gek, dat is nu eenmaal het gevolg van hiërarchie en de positie die je inneemt. De mensen waarmee je werkt lijken soms enkel hun belang voorop te zetten en houden dan geen rekening met jou of het belang van het bedrijf. Het gevolg is dat je altijd twijfelt aan de goede intenties en ideeën van de mensen uit je bedrijf. Vertrouwen wordt wantrouwen zodat je vervolgens veel beslissingen intuïtief zelf neemt. Zo creëer je volgzaamheid en blijft eigenaarschap en zelfstandigheid uit. Een logische oorzaak en gevolg situatie. Als leider zit voel je je vaak gemangeld; van onder wordt er gezaagd aan je stoelpoten en van hogerhand is er wantrouwen en worden er hoge, vaak onredelijke, ambitieuze eisen aan je gesteld. Je zit er altijd tussenin.

Bevlogen leiderschap is duurzaam

Goed leiderschap is een moeilijk en lastig omvattend idee. Mensen gaat er in eerste instantie vanuit dat een leider ‘opdrachten uitdeelt’ en ‘stuurt’. En precies zoals ik het nu zeg, voel je misschien al een stukje gemis aan betrokkenheid bij iemand die naar je ‘dient te luisteren’. Maar deze betrokkenheid is wél nodig om de taken juist uit te voeren. Mensen gaan niet weg bij een organisatie, maar wel bij hun ‘baas’. Dus we kunnen stellen dat goed leiderschap het beste bij jouw werknemers naar boven moet halen. Bevlogen leiderschap dat duurzaam een grotere winst voor je organisatie betekent. Het zal je bekend zijn dat mensen door betrokkenheid veel meer doen én minder vaak verzuimen.

Coachingstraject

Bevlogen teams heeft een coachingstraject waarin je leert omgaan met situaties waardoor deze twee vuren leert overstijgen. Je leert jezelf sneller herpakken, conflictsituaties beter aangaan en het is een weldaad  voor je privéleven. Je wordt steviger als mens en maakt bewuster keuzes die er toe doen. Er is weer balans tussen privé en werk. Je wordt gewoonweg een beter en meer gewaardeerd leider waar mensen graag voor willen gaan.

Bevlogen leiderschap

The conductor of an orchestra doesn’t make a sound. He depends on his ability to make other people powerful. – dirigent Benjamin Zander

Testimonial

Beste Mark,

Met jou ben door het verleden gegaan en hebben we samen naar de toekomst gekeken. Het was een prachtige mix van kleine direct toepasbare tips in de “dag-dagelijkse praktijk” en daarnaast alle tijd om samen dieper in te gaan op grotere vraagstukken.

Het leren denken in beelden, zij het auto’s of dieren, is heel effectief, en ja ik zie nog met enige regelmaat een eend voor mij. Door jou ben ik geïntroduceerd met mindfullness. Iets wat niet direct bij mij opgekomen zou zijn om te doen, maar, vanwege het goede gevoel wat ik kreeg in onze eerste sessie toch verder mee gegaan, ik heb er maar een woord voor, geweldig!

High Potential, Anoniem

Wil je zelf ervaren wat een leiderschapstraject voor je doet?

Maak dan een afspraak met Mark 0618543750 voor een gratis kennismaking. Wij erkennen de complexiteit van de situatie van leiders in organisaties. Daarom zijn alle trajecten op maat, discreet en persoonlijk.

Eerst verder lezen over leiderschap?

Lees het nu: