Loading...
Energy2018-10-07T19:38:22+00:00

Need for energy?

Ben jij altijd druk, druk, druk? Werken jullie keihard maar kom je niet echt verder? Wordt de berg steeds groter en blijf je zeggen: ‘straks als we dat allemaal hebben gedaan, dan wordt het rustiger!’

Wil je ook versnellen zonder harder te werken en met energie thuiskomen?

Leren schakelen met het team

Stel dat je probleem simpelweg het gevolg is van te laat schakelen?

Wat doe je in de auto als je te hoge toeren maakt? Dan schakel je door. Even loskoppelen… via de vrij naar de volgende versnelling. Dat leren we jou te doen met je team.

Ervaringen

Ander geluid

Een middelgrote technisch vestiging van internationale organisatie heeft 55 monteurs en stafmedewerkers in dienst. In vijf jaar tijd verslijt de Nederlandse vestiging drie directeuren. Het moederbedrijf ‘redt’ de vestiging steeds en zet Bevlogen Teams in voor een ‘ander geluid’.

In een reeks workshops brengen medewerkers van verschillende teams en ‘back-office’ een dag samen met elkaar door. Op die dagen werd duidelijk hoe erg het is: de betrokkenheid bij de organisatie ligt veel lager dan verwacht. Deze workshops (de feiten op tafel) leidde niet alleen bij de medewerkers, maar meer bij de directie, tot bewustwording. De feiten hebben daar geleid tot nieuw perspectief, waarna een nieuwe strategie uitgewerkt kon gaan worden.

De sfeer was slecht en er was een hoog ziekteverzuim. We moesten na de reorganisatie weer vertrouwen bouwen. Wat het extra lastig maakte, was dat de afdeling onder druk stond om te presteren en dat we dus ook snel resultaat moesten laten zien. Veel medewerkers wantrouwden het management en wilden niet meer veranderen. Ze begonnen al te zuchten als ik binnenkwam.
Bevlogen Teams voelde aan wat er nodig was. We hebben speciale workshops gedaan. Eerst werd er wat gniffelend gedaan over ‘het plan van Yvonne’ maar toen we startten met een speels competitie-element werd het een bron van creativiteit, verbinding en innovatie. Het winnende team werd beloond met een leiderschapsreis. De teams werken nu met kleine experimenten continue aan verbeteringen. Een enkeling heeft een andere positie gekregen. Laatst stond er een glunderende collega in mijn kamer met een prachtig boeket van een klant.

Yvonne , Directeur in een grote semi-overheidsorganisatie

Tijd om door te schakelen?

Waarom zou je doorschakelen als nergens wilt komen?
Geen perspectief hebben leidt tot rare toestanden. Toen Mark manager was, zag hij het bij een van zijn medewerkers. In de vrije tijd was hij actief voor de gemeenschap, regelde pro-actief en zelfstandig subsidies en donaties, maar op het werk was hij re-actief. Dat wil je als leidinggevende toch niet?
Hoeveel goede mensen gaan er weg voordat jij ingrijpt? Hoe lang wacht je nog?

Wees dus pro-actief, wacht niet langer en neem contact op! Of bel direct voor een vrijblijvende afspraak met Mark 0618543750.

We are not designed to work as computers, we are designed to make waves. – Tony Schwartz, energyproject

Lees het nu: