Thuis reislustige Nederlanders, maar bankzitters op het werk

Nederlands staan bekend om hun reislust. Zeg nou eerlijk, waar kom je Nederlanders nu niet tegen. Toch komen we andere Nederlanders niet graag tegen tijdens onze reizen. Liever ontdekken we dat ene unieke plekje zelf. We hebben zelfs een bedrijf dat op zoek gaat naar ene unieke plekje waar nog niet iedereen is geweest.

Zo reislustig als we zijn in ons privé leven, zo tegengesteld is het vaak in ons werk:

  • Het liefste blijven we zitten op de plaats die ons zo bekend is;
  • We dulden energieslurpers om ons heen;
  • We laten ons eigen plan varen ten gunste van een baangarantie of iets dergelijks.

Er zijn inspirerende voorbeelden voldoende in onze maatschappij zoals Musk, Jobs en Gandhi. Ze blijven of bleven ‘reislustig’, ook op het werk. Elke dag streven ze naar het dichterbij brengen van hun doel. Altijd in beweging. Elke dag weer. Vakantie of geen vakantie.

Hoe doen ze dat toch?

Hoe blijven deze inspirerende leiders in beweging en staan ze elke dag weer op om zin aan de dag te geven? Kijk maar eens naar dit filmpje over Elon Musk.

Het begint allemaal met een doel

Een doel. Of in vakantietermen: een bestemming. Een inspirerende en ‘exciting’ bestemming met een positieve impact op anderen. Althans, als je een leider wilt zijn die volgers trekt. Dus niet een unieke bestemming waar je alleen naar toe reist, maar eentje waar heel veel mensen ook naar toe willen. Die hen ook inspireert.

Heb je die zomaar te pakken? Nee. Voor veel mensen is dat lastig. Ga maar na. Hoe kies jij een vakantiebestemming? Laat jij je inspireren door de mensen uit je omgeving? Of door een website? Een visie kiezen die bij je past én die uniek is én waar jij werkelijk waar elke dag je bed voor uitkomt, die kies je niet na een avondje surfen.

Jij bent uniek. Er is geen ander zoals jij. Daarom wil jij ook een unieke bestemming kiezen voor je reis.

Met Bevlogen Teams helpen we jou als leider zo’n ‘exciting’ bestemming te kiezen, af te stemmen met je organisatie en te bekrachtigen in plannen.

Kies nu voor een gratis intakegesprek en neem contact op.

Wil je persoonlijk op zoek naar je unieke bestemming? Kijk dan voor de loopbaancoaching bij je past en vraag je leidinggevende om jouw dit te schenken. Werknemers die weten waar ze heen willen zijn meer bevlogen, meer betrokken en reislustiger en dat is een zegen voor elke werkgever.